Adventures of Lolo 2

Lala has been captured again, this time by the king of Eggerland himself (AGAIN)! It's up to you (Lolo) to ascend his tower, confront evil, and put an end to this madness!

Översikt

The Adventures of Lolo 2 är ett pusselspel av HAL Corporation som släpptes 1990 för Nintendo Entertainment System. Det är uppföljaren till Adventures of Lolo och innehåller nästan alla samma spel från det spelet. Som med den tidigare lyftes nivådesignen från den tidigare Eggerland- serien och remixades. På grund av att det tidigare spelet inte släpptes i Japan, har detta spel bara titeln Lolo Adventures i det landet.

Det släpptes också på Wii för 1000 poäng som en del av NES Virtual Console- sortimentet. Senare tog den sig till Virtual Console för 3DS och Wii U, dock bara i Japan.

Komplott

Lala, Lolos rosa bloggvän, har fångats av kung Egger från Eggerland IGEN. Lolo måste resa genom fem rum i var och en av de tio nivåerna i detta slott för att möta kung Egger ( den stora djävulen ).

Tecken

Lolo

Lolo
Lolo

manliga Huvudpersonen och stjärnan. Lolo arbetar sig igenom fängelsehål fulla av pussel för att rädda sin prinsessa.

Lala

Lala
Lala

"Princess Peach" till Lolo. Lala kidnappas av kung Egger i början av spelet och det är Lolos uppdrag att rädda henne.

Snakey

Snakey
Snakey

Även om Snakeys verkliga avsikter är okända för spelaren är han inte fientlig mot Lolo på något sätt. Snakey spelar en viktig del av många pussel i hela Lolo-serien. Snakey kan användas för att blockera Medusas eller Gols från att skjuta projektiler. Snakeys kan användas för att hindra andra karaktärer från att nå Lolo. Snakey kan också äggas och rida nerför floder eller användas för att blockera karaktärslekar.

Mål

Mål
Mål

Gol sitter som en neutral karaktär tills alla hjärtans ramar på en nivå har samlats in. Efter detta blir Gol fientlig och fungerar mycket på samma sätt som en Medusa. Den enda skillnaden mellan Gol och Medusa vid denna tidpunkt är att Medusas projektiler inte kan undvikas, men Gol's projektiler kan undvikas.

Leeper

Leeper
Leeper

En fiende som hoppar runt och somnar när han rör vid Lolo. Leepers är oftast ofarliga fiender, men deras huvudsakliga mål är att blockera Lolo till ett område som han inte kommer att kunna fly. Leepers är oförmögna att korsa långa gräsytor.

Skalle

Skalle
Skalle

På samma sätt som Gol vaknar Skulls efter att ha samlat alla hjärtans ramar på nivån. Skallar jagar inte efter Lolo, de vandrar runt nivån och försöker stöta på honom. Om de lyckas stöta på Lolo är det omedelbar död.

Klippig

Klippig
Klippig

En fiende som, precis som Leeper, försöker fånga Lolo; till skillnad från Leeper kommer han fortfarande att jaga efter Lolo om han på något sätt undgår sin fälla. Rocky är en kuk.

själ

själ
själ

En fiende som jagar Lolo, som Leeper eller Rocky, men om han fångar Lolo, dör Lolo.

Medusa

Medusa
Medusa

En fiende som inte kan röra sig, men som omedelbart kommer att döda Lolo om Lolo korsar sin väg. Det kan blockeras av en sten, ett block eller en annan fiende.

Don Medusa

Don Medusa
Don Medusa

En fiende som är precis som Medusa, förutom att han rör sig. Det ser ut som att han har rullskridskor. Don Medusa flyttar antingen från sida till sida eller upp och ner. Hans projektiler kan fortfarande blockeras av stenar, block eller andra fiender.

King Egger (The Great Devil)

Kung Egger
Kung Egger

Huvudchefen som fångar Lala. King Egger kämpas faktiskt inte i det här spelet och är bara runt för berättelseändamål.

Objekt

Hjärtframer

Hjärtframer
Hjärtframer

Heart Framers är utspridda över nivåerna och det är Lolos uppgift att samla in dem. När alla Heart Framers på en nivå har samlats in öppnas bröstet. Heart Framers kommer ibland att innehålla bilder. Lolo använder skott för att göra fiender till ägg som han kan trycka runt för att blockera saker. Alternativt kan han skjuta ägget igen för att döda fienden.

Kistor

Bröst
Bröst

Kistor öppnas när alla hjärtans ramar på nivån samlas in. Vid denna tidpunkt kommer många av fienderna på nivån att vakna och jaga Lolo. När Lolo har samlat bröstet på nivån försvinner alla fiender och utgångsdörren öppnas för Lolo att gå igenom.

Block

Block
Block

Block finns på de flesta nivåer och skjuts runt av Lolo för att blockera Medusas eller andra fiender.